Renault: “Kubica is een mogelijkheid voor 2018”

Cyril Abiteboul, teambaas van Renault, laat weten dat er Robert Kubica niets in de weg staat voor een terugkeer in de Formule 1.

Woensdag maalde Robert Kubica negentig rondjes af op het circuit van Paul Ricard met de Renault Sport E20, beter bekend als de Lotus F1 E20, uit 2012. Dat is dezelfde bolide die hij vorige maand al eens meer dan honderd ronden in Valencia aan de tand mocht voelen. De test moest duidelijk maken hoe ver de Pool staat in de revalidatie na zijn rallyongeluk in 2011.

“Ik kan je vertellen dat Robert nog altijd snel en constant is,” vertelt Abiteboul. “Hij draagt ook nog steeds het enthousiasme over naar het team zoals vroeger en dat is misschien nog belangrijker.”

“Maar het is nog te vroeg om het te hebben over de toekomst,” gaat Abiteboul verder. “Als team moeten we ons nu concentreren om het maximale uit onze huidige rijders en auto’s te halen. We zullen wel over 2018 beginnen na te denken als de tijd daar rijp voor is.”

“Ik kan nu niet ja of neen zeggen, maar niets staat een terugkeer van Robert in de Formule 1 in de weg,” aldus Abiteboul. “Het is een ingewikkelde situatie. Het trekt veel aandacht maar toch doen we dit niet als PR-stunt, daarvoor betekent Robert te veel voor ons.”

Tegenover ‘NBC Sports’ verklaarde Abiteboul later trouwens dat Kubica een optie is voor 2018.

Robert Kubica stond voor zijn ongeluk te boek als een groot talent. Een paar dagen na de eerste testdagen in de aanloop van het Formule 1-seizoen 2011 besloot Kubica om deel te nemen aan een rally in Italië. Hij kreeg er een verschrikkelijk ongeval waarbij een vangrail zich door zijn wagen boorde en de Pool ernstige verwondingen opliep aan zijn rechterarm en -been.

Ondanks zijn zware blessures, er werd een stuk van de voorarm geamputeerd, maakte Kubica in 2013 een comeback in het wereldkampioenschap rally en begon hij vorig jaar ook terug op het circuit te racen in de Renault Sport Trophy.

“Op lichamelijk vlak zijn er geen problemen meer,” vertelt Kubica. “Na deze testdagen zijn mijn twijfels over mijn fysieke paraatheid weg. Desalniettemin blijft er nog een lange weg af te leggen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print