Renault: “McLaren verliezen zal ons geen pijn doen”

Volgens Renault F1-baas Cyril Abiteboul zal het stopzetten van de levering van motoren aan McLaren weinig gevolgen hebben voor Renault. Wel is het volgens hem een gemiste kans om de samenwerking te intensifiëren.


“Ik denk dat we samen sterker zouden gestaan hebben met ons partnerschap,” aldus Abiteboul volgens ‘Crash.net’.

“Zonder zijn we duidelijk zwakker dan wat het had kunnen zijn, het is een gemiste kans, maar het is niet iets dat er voor zorgt dat we ons in een compleet andere positie zal brengen dan waarin we ons nu bevinden.”

De bekendmaking dat McLaren vanaf 2021 met Mercedes-motoren zal rijden heeft volgens Abiteboul geen onmiddellijke gevolgen.

“Momenteel gebeurt er op dat vlak niets tussen ons en McLaren. Er is dan ook geen verbetering of verslechtering van de samenwerking en progressie die we boeken.”

“We moeten gewoon blijven samenwerken zoals we dat tot dusver deden,” aldus Abiteboul. “Wat wij aan McLaren voorstelden was iets meer ‘open-minded’ dan waaraan je normaal denkt als teams samenwerken.”

Volgens Renault is het voor zowel McLaren als Renault een gemiste kans.

“Het is een gemiste kans maar we weten wat we moeten doen en zijn er compleet klaar voor om ons te verbeteren als een zelfstandig F1-team,” besloot Abiteboul.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022