Vettel: “Mij vergelijken met Michael Schumacher is zinloos”

Soms herhaalt de geschiedenis zich en veel Formule 1-fans hadden gehoopt dat Sebastian Vettel bij Ferrari de hoogdagen van Michael Schumacher zou terugbrengen.


Het kan nog altijd want Michael Schumacher won ook pas na vijf seizoen in Italiaanse loondienst zijn eerste titel bij Ferrari. Vettel is in 2019 ook aan zijn vijfde jaar bezig bij de Scuderia maar de wereldtitel zal niet voor dit jaar zijn, tenzij er een mirakel gebeurd.

Voor Vettel stopt de vergelijking dan ook bij het feit dat hij nu ook in zijn vijfde contractjaar zit bij Ferrari, zo vertelt hij tegenover ‘Sport Bild.’

“Ik heb die vergelijking niet zelf gekozen. Het is niet zo dat ik een blauwdruk heb van hoe je als Duitser wereldkampioen bij Ferrari kunt worden.”

Ook de tijden zijn volgens de Heppenheimer veranderd: “Hoe het toen ging zou nu niet meer lukken. Die vergelijking maak ik ook niet, wat Michael bereikt heeft is niet automatisch mijn doel.”

Na zestien van de eenentwintig races is Vettel met 194 punten terug te vinden op de vijfde plaats in het kampioenschap, dit op ruime afstand van Lewis Hamilton. Daar is hij als viervoudig wereldkampioen niet tevreden mee.

“Het is belangrijk voor mij om te begrijpen wat er dit seizoen is gebeurd. Als je eerlijk bent tegen jezelf – niet alleen in de sport – weet je altijd of je alles hebt gegeven of dat je iets beters had kunnen doen. Niet alleen tijdens een race, maar ook ervoor of erna.”

Het feit dat er kritiek komt begrijpt Vettel maar hij vindt dat hij daar niet altijd mee eens hoeft te zijn.

“Ik heb geen probleem met kritiek van buitenaf. De vraag is altijd of het gerechtvaardigd is. Het feit dat mensen zich een mening vormen, stoort me niet. Ik hoef alleen niet altijd dezelfde mening te hebben.”

Met Charles Leclerc heeft Vettel vanaf dit seizoen ook een nieuwe teamgenoot en dat heeft al voor het nodige vuurwerk gezorgd. Hij geeft toe dat de dingen voor de Monegask misschien wel wat beter gelopen zijn maar maakt ook de kanttekening dat het slechts zijn tweede jaar in de F1 is en dat zijn situatie daardoor verschillend is.

“Hij had andere voorwaarden dan ik en rijdt alleen maar Formule 1 voor zijn tweede jaar. Ik denk dat het voor hem iets beter is gegaan dan voor mij. Trouwens, ik kijk naar zijn prestaties van buitenaf, ik kan de mijne alleen van binnenuit zien.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022