Supertyfoon ‘Hagibis’ bereikt zaterdag Suzuka: kwalificatie uitgesteld?

Het ziet er hoe langer hoe meer naar uit dat het F1-raceweekend in Suzuka ernstig zal verstoord geraken voor supertyfoon ‘Hagibis’.


Supertyfoon Hagibis wordt beschouwd als een categorie 5, de ergste in zijn soort, en is op weg naar Japan. Volgens de laatste voorspellingen zal ‘Hagibis’ zaterdag Suzuka bereiken.

“Hagibis is nog steeds een zeer krachtige supertyfoon met windsnelheden tot boven de 300 km/u,” schrijft Steffen Dietz, de voormalige F1-weerman, op zijn twitter-account.

“Verschillende modellen gaan van een goede situatie uit op vrijdag maar daarna is de voorspelling heel wat onzekerder.”

“Vandaag gaan we er vanuit dat ‘Hagibis’ op zaterdag tussen Suzuka en Tokyo aan land komt.”

“Veel zal afhangen van de afstand tot het oog van de supertyfoon die tegen dan al verzwakt zal zijn. Er wordt echter zo’n 100 mm regen verwacht en windstoten van zo’n 100 km/u zijn op zaterdag op het circuit mogelijk.”

“Wat de race op zondag betreft zouden de weersomstandigheden een stuk beter moeten zijn.”

Voorlopig hebben de FIA en de organisatie van de race nog geen wijzigingen aangebracht aan het schema. De kans lijkt echter groot dat dit alsnog dient te gebeuren.

In 2004 werd de GP van Japan eveneens getroffen door een supertyfoon. De organisatoren zagen zich toen genoodzaakt om de kwalificatie uit te stellen naar zondagochtend.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022