Renault moet voor WMSC verschijnen

Renault is vandaag opgeroepen door de FIA om voor de World Motor Sport Council te verschijnen. Renault wordt in verdenking gesteld van spionage. De zaak kwam aan het licht tijdens de vorige spionagezaak tussen Ferrari en Mclaren. Onderzoek binnen Mclaren bracht aan het licht dat een voormalig medewerker verschillende cd’s vol informatie mee had genomen naar Renault. De mededeling van de FIA klonk als volgt:

"Vertegenwoordigers van Renault F1 zijn opgeroepen om voor de FIA World Motor Sport Council te verschijnen in Monaco. Dit op donderdag 6 december 2007. Ze worden opgeroepen om zich te verdedigen tegen een beschulding die zegt dat het team tussen september 2006 en oktober 2007, artikel 151c van de Internationale Sport Code heeft geschonden, het Renault team zou vertrouwelijke documenten in het bezit hebben gehad die toebehoorde aan Vodafone Mclaren Mercedes, met hierin onder andere, maar niet beperkt tot: de layout en de belangrijke afmetingen van de Mclaren F1 wagen, details van het brandstofsysteem, de versnellingsbakafstellingen, het koelsysteem van de olie, een hydraulisch controle systeem en een nieuwe ophangingscomponent die gebruikt wordt op de Mclaren F1 wagens van 2006 en 2007."

Een woordvoerder van Renault gaf een reactie aan BBC sport: " Sinds we op de hoogte zijn van deze zaak hebben we met volledige transparantie gehandeld ten opzichte van Mclaren en de FIA en we zullen dit blijven doen."

Mclaren zelf heeft aangegeven niet te willen reageren op dit nieuws. Het Britse team werd midden september veroordeeld in een gelijkaardige zaak en kreeg toen een boete van 100 miljoen dollar, ook werd het uit het constructeurskampioenschap gegooid.

 

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner