Renault niet eens met diskwalificatie maar het gaat niet in beroep

Het Renault F1 team is het niet eens met haar diskwalificatie na afloop van de GP van Japan maar het gaat niet in beroep.


Nadat Racing Point F1 klacht indiende werd er een onderzoek ingesteld naar het vermeend gebruik van een ‘illegaal remsysteem’ bij het Renault F1 team tijdens de GP van Japan werden beide wagens van het Renault F1 team gediskwalificeerd.

De diskwalificatie van Nico Hulkenberg en Daniel Ricciardo is een serieuze tegenvaller voor Renault in de strijd om het constructeurskampioenschap. Negen punten gaan immers verloren terwijl andere teams door de diskwalificatie ook nog eens extra punten krijgen.

Renault had tot 17u Belgische tijd de tijd om in beroep te gaan maar de Franse renstal liet weten dat niet te zullen doen. Wel betreurt Renault de beslissing om Ricciardo en Hulkenberg te diskwalificeren. Volgens Renault staat de bestraffing niet in verhouding en werden er in het verleden voor gelijkaardige feiten minder erg bestraft.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed