Renault ontkent dat het data Mclaren gebruikt heeft

Renault staat de laatste dagen in de belangstelling. Niet alleen in verband met haar rijders voor volgend seizoen maar ook in een spionagezaak. Renault zou vertrouwelijke data van Mclaren in haar bezit gehad hebben. Renault bevestigt dat het die gegevens had maar ontkent ze gebruikt te hebben.

Er kwam ook meer duidelijkheid over de manier waarop de informatie bij Renault kwam. Voormalig Mclaren ingenieur Phil Mackareth stapte over naar Renault en nam verschillende floppy disks mee vol informatie over de Mclaren wagen. Volgens autosport.com zouden 15 werknemers van Renault weet hebben gehad van deze informatie onder hen het hoofd van de R&D afdeling, de vice-technisch directeur, de vice-hoofd ontwerper en hoofdontwerper Tim Densham. Renault blijft echter ontkennen dat de informatie is gebruikt:

"De ingenieurs houden vol dat ze de tekening maar heel kort te zien kregen en niets van deze informatie is gebruikt om het design van de Renault wagen te beïnvloeden."

De huidige details over de zaak vertonen gelijkenissen met de Mclaren/Ferrari spionagezaak van de voorbije zomer. Mclaren verloor toen alle punten in het constructeurskampioenschap en kreeg een boete van 100 miljoen dollar. Of Renault een straf krijgt en welke deze zal zijn weten we op 6 december, wanneer het team voor de World Motor Sport Council moet verschijnen.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print