Renault reageert op kritiek Red Bull: “We lezen het niet meer”

Renault heeft bij monde van Cyril Abiteboul gereageerd op de felle kritiek die Christian Horner gisteren na afloop van de GP van Hongarije uitte.

Net als Max Verstappen was ook Christian Horner niet te spreken over de opgave van Max Verstappen. De Nederlander en Red Bull kregen voor de zoveelste keer af te rekenen met een motorprobleem. Horner uitte dan ook felle kritiek.

“Het was een motorprobleem, maar ik vermoed dat dit geen verrassing is,” aldus Horner. “Ik ga me niet laten meeslepen en te veel zeggen. We betalen heel wat miljoenen voor eerste klasse motoren, motoren die state-of-the-art moeten zijn, maar je kan duidelijk zien dat we ons niet op dat niveau bevinden.”

Volgens Horner mocht Cyril Abiteboul, de directeur bij Renault F1, “later met excuses komen”.

Cyril Abiteboul reageerde echter op een opmerkelijke manier op de kritiek van Horner.

“Onze bazen zijn in 2015 gestopt met te lezen wat Christian Horner over ons zegt,” antwoordde Renault Sport F1-baas Cyril Abiteboul op de vraag van ‘Motorsport.com’ wat het topmanagement van Renault over de uitspraken van Red Bull-teambaas Christian Horner vindt.

“Het is erg duidelijk dat we geen zaken meer met hen willen doen. Het is overduidelijk voorbij.”

“Ze gaan een motorpartner hebben die enorm veel geld meebrengt om er voor te zorgen dat hun motor gebruikt wordt en ik wens hen alle geluk,” sneerde Abiteboul over de keuze van Red Bull om vanaf volgend jaar met Honda-motoren te rijden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
Foto: Renault Sport F1

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen