Renault: “Tweede plaats Verstappen toont potentieel van onze motor”

Renault Formule 1-baas Cyril Abiteboul vindt dat de tweede plaats van Max Verstappen in Singapore gerechtvaardigd was voor de “nog niet perfecte” Spec C-motor van het Franse merk.


Hoewel Red Bull weet dat de nieuwste specificatie van de Renault-motor nog te kampen heeft met betrouwbaarheidsproblemen wist Max Verstappen zich in Singapore tussen de Mercedes van Hamilton en de Ferrari van Sebastian Vettel te nestelen.

Het weekend verliep echter niet zonder slag of stoot want zowel Verstappen als Ricciardo kregen af te rekenen met problemen op het vlak van de mapping van de krachtbron. Toch toonde Cyril Abiteboul zich na afloop van het weekend een tevreden man en hij vond dat het resultaat perfect weerspiegelt waar Renault na haar laatste update staat.

“Dit is een mooie beloning voor al het werk dat we in de Spec C gestoken hebben,” aldus de Fransman tegen ‘Motorsport.’ “We weten dat hij nog niet perfect is.”

“We zien nu dat hij in staat is van vijftien kilowatt extra te leveren, dat is ook wat we ervan verwacht hadden en dat is nu ook precies wat er gebeurt.”

“Ik denk dat Daniel al een manier heeft gevonden om met de beperkingen van de mapping om te gaan en ik denk dat Max dat tegen het einde van het weekend ook kon. We moeten echter eerlijk zijn, het is niet aan de rijder om met die beperkingen om te gaan, dat is onze job.”

“Het was duidelijk dat er een aantal risico’s verbonden waren aan het gebruik van de Spec C. Zoals altijd verwachten wij dat een overeenkomst door iedereen wordt gerespecteerd.”

Bij Red Bull hebben ze laten verstaan dat ze voor volgende race in Rusland misschien wel willen teruggrijpen naar de Spec B maar Abiteboul heeft er alle vertrouwen in dat de nieuwste specificatie helemaal op punt komt in de nabije toekomst.

“Natuurlijk gaan we dat mappingprobleem bekijken. Mapping is wel afhankelijk van circuit tot circuit en we moeten bekijken hoe we dat moeten aanpakken, we gaan proberen om het bij Red Bull beter te doen,” besluit Abiteboul.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen