McLaren overweegt ‘Monza-afstelling’ voor GP van Rusland

Bij McLaren denken ze er sterk over na om een soort ‘Monza-afstelling’ te hanteren voor de GP van Rusland.


We keren even terug naar het raceweekend in Monza. Tijdens de oefensessies voor de GP van Italië was McLaren aanvankelijk helemaal niet competitief maar na wat wijzigingen, waarbij vooral de hoeveelheid ‘drag’ verminderd werd, was McLaren op zondag tijdens de race plots een heel stuk competitiever.

McLaren overweegt nu om de succesvolle aanpassingen ook toe te passen op andere circuits. De GP van Rusland biedt daarvoor eventueel een eerste kans omdat ook het circuit in Sochi gekenmerkt wordt door een erg lang recht stuk.

“Ik denk dat we enkele ideeën die we in Monza getest hebben, waar we op zaterdag voor een vermindering van de drag zorgden, ook geïmplementeerd zullen worden. Hopelijk vormt Rusland daarvoor een eerste mogelijkheid om een aangepaste afstelling te hanteren,” aldus Fernando Alonso.

Sportief directeur Gil de Ferran bevestigde tegenover ‘Motorsport.com’ dat eraan gedacht wordt om dergelijke aangepaste afstelling deels te hanteren, al is er volgens de Ferran nog niets definitief beslist.

“We proberen steeds ons uiterste best te doen en vooruitgang te boeken,” aldus Gil de Ferran. “Zoals Fernando zei zijn we in Monza een compleet andere richting uitgegaan en dat functioneerde erg goed op dat soort circuit. Misschien gaan we in Rusland een gelijkaardige richting uit.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop je gadgets voor het EK Voetbal via onderstaande banner

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print