Renault: “We zijn in gesprek met Esteban Ocon voor 2019”

Renault heeft bevestigd dat het in gesprek is met Esteban Ocon voor 2019. Het Franse team wil haar rijders voor de GP van België bekend maken.


Esteban Ocon, momenteel actief bij Force India en een beschermeling van Mercedes, werd al geruime tijd gelinkt aan een gehuurde overstap naar Renault. De Fransman zou Carlos Sainz vervangen om naast Nico Hülkenberg te rijden.

Cyril Abiteboul, de baas van Renault, zei in Hongarije tegenover Canal+ dat gesprekken aan de gang zijn met Ocon. Hij benadrukt wel dat er geen garantie is dat Ocon wel degelijk bij het team komt.

Abiteboul verwacht dat de gesprekken met Ocon en Sainz tijdens de zomerpauze zullen verder gezet worden. Hij denkt dan ook dat er een beslissing zal komen voor de GP van België.

“We hebben nog geen beslissing gemaakt en we hebben nog geen contract ondertekend”, zei Abiteboul. “We hebben een aantal opties, een aantal goede opties. Eén ervan is dat Carlos gewoon bij ons blijft. Maar Red Bull heeft de toekomst van Carlos in handen. Esteban is een andere optie. In dit geval is het Mercedes die de carrière van Ocon controleert.”

Hoewel Ocon een beschermeling is van Mercedes, geeft Toto Wolff de toestemming om Ocon naar een ander team te laten vertrekken, met een concurrerende motor.

“We zijn al een lange tijd in gesprek. We contacteerden eerst de manager van Esteban en ook Toto Wolff”, klinkt het bij Abiteboul. “Maar opnieuw, er is nog geen beslissing gemaakt en we zullen blijven praten. Ik denk dat alles in zijn plooi zal vallen voor de GP van België.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen