Review: Het Kangaroo TV systeem

Voor sommige F1-liefhebbers is het een must tijdens elke F1-race die ze bijwonen, anderen hebben er nog nooit van gehoord: De Kangaroo TV.
F1journaal.be testte de Kangaroo TV uit tijdens zowel de GP van België als die van Italië. En voor wie nu nog steeds niet weet over wat we tot nu toe bezig zijn, eerst een woordje uitleg over wat het Kangaroo TV systeem is.

Kangaroo TV is een platform waarbij de gebruiker kan beschikken over een kleine draadloze TV-console en daarmee bijvoorbeeld de NFL, Nascar of Formule 1 live kan bekijken, uiteraard enkel vlakbij het evenement zelf dat plaatsvindt en niet thuis in jouw huiskamer.

De Kangaroo TV is eenvoudig af te halen aan één van de verschillende stands die Kangaroo TV heeft langs de circuits. Je wordt er vlot geholpen in verschillende talen, en men krijgt meteen ook een korte uitleg over de werking van het systeem. Het Kangaroo TV systeem wordt voorzien van een handige draagtas met daarin een handig zakje voor de oortjes en reservebaterij. Met twee batterijen kom je trouwens ruimschoots toe voor een volledig dag genieten van zowat alle races en oefensessies die plaatsvinden. Naast de F1 kan je immers ook de andere raceklassen die dat weekend rijden volgen. Eenmaal thuis of op hotel kan je de batterijen gewoon opladen met de bijgeleverde lader.

Tegelijkertijd komen we misschien ook wel aan bij het grote struikelblok van de Kangaroo TV: de prijs. Een weekendje de Kangaroo TV huren kostte in België 75 euro voor de drie dagen. Voor enkel de racedag betaal je 50 euro. Tegelijkertijd moet je met je kredietkaart of cash een waarborg geven van 250 euro. Dit moet ervoor zorgen dat je de Kangaroo TV na gebruik terugbrengt naar één van de stands. Deze maatregel is volgens mij ook een weerstand voor menig F1-liefhebber. Het komt er immers op neer dat je 325 euro moet ophoesten om gebruik te kunnen maken van het systeem. Akkoord, je krijgt 250 euro terug als je de Kangaroo TV terugbrengt, maar het is en blijft een pak geld, dat niet iedereen zomaar bijheeft. Uiteraard is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de Kangaroo TV’s respectvol worden behandeld.

Een bijkomend nadeel is dat je het Kangaroo TV systeem niet kan kopen. Iets wat men bij Kangaroo TV weliswaar overweegt. Een voordeel daarbij zou zijn dat je éénmaal het toestel hebt aangeschaft, je hem dus voor een onbeperkt aantal races zou kunnen gebruiken. De vraag blijft dan echter hoeveel een F1-raceweekend voor mensen met een eigen Kangaroo TV systeem zal kosten.

Mocht je na afloop van de race thuiskomen en beseffen dat je de Kangaroo TV bent vergeten terugbrengen, dan is er geen ramp gebeurd. Je kan hem nog steeds opsturen, al worden er dan wel behandelingskosten($25) voor het laattijdig terugbezorgen aangerekend.

Het Kangaroo TV systeem is trouwens ook meer dan enkel de beelden zoals je die ook op tv of op een groot beeldscherm langsheen het circuit kan zien. Zo kan je als gebruiker zelf kiezen welke video-stream je bekijkt. Er is de algemene video-stream die je thuis op tv en op de grote schermen langs het circuit kan bekijken, maar daarnaast zijn er ook verschillende andere video-streams met ondermeer onboard-beelden van de rijders die zich op dat moment op het circuit bevinden. Het leuke daarbij is dat je net als tijdens de races en kwalificatie op tv, live commentaar kan krijgen in een taal naar keuze (verschilt van race tot race) en je ook teamradioÂ’s hoort.

Vooral tijdens de kwalificatie en race is de Kangaroo TV zeer handig. Vooral bij races in moeilijke omstandigheden zoals Francorchamps en Monza van dit jaar, is het handig om te volgen wie waar rijdt. Met de Kangaroo TV behoudt je een mooi inzicht in het raceverloop, veel meer dan wanneer je zoals een gewone toeschouwer enkel de algemene commentator en de gr