Ricciardo crasht met Red Bull RB14 tijdens filmdag

Red Bull laat weten dat ze nog altijd op schema liggen voor de pre-season testen ondanks dat Ricciardo zijn nieuwe RB14 beschadigde tijdens een filmdag in Silverstone afgelopen maandag.


Het was Daniel Ricciardo die de honneurs mocht waarnemen om de nieuwe RB14 enkele uren nadat hij werd voorgesteld aan de tand te voelen. Red Bull had een filmdag gepland voor de shakedown van hun nieuwe bolide, één van de restricties van zo’n filmdag is dat er maar honderd kilometer mag afgelegd worden.

Zo ver is het echter niet gekomen want de Australiër parkeerde de RB14, tegen lage snelheid en op een natte baan, in de vangrails voor hij die honderd kilometer bereikt had. Ondanks dat de neus, de ophanging en voorvleugel van de auto beschadigd geraakten, verwachten ze bij Red Bull geen tijd te verliezen tijdens de pre-season testdagen van volgende week in Barcelona..

Het probleem is dikwijls dat er in deze periode van het seizoen maar weinig reserveonderdelen zijn. Waarschijnlijk zullen ze in Milton Keynes even een tandje bijsteken bij de productie daarvan zodat de de nieuwe bolide tegen aanstaande maandag opnieuw volledig in orde is.

Hoewel Ricciardo met een slecht gevoel achterbleef hebben ze bij Red Bull toch bijna alles van het voorziene programma van de filmdag afgewerkt.

“Het is moeilijk om na een paar rondjes al iets te vertellen over de auto maar het initiële gevoel is goed,” aldus de Australiër. “De achterkant van de auto is heel stabiel, zelfs in deze slechte omstandigheden, en dat is al een hoopvol teken.”

Van het veelbesproken Halo had Ricciardo naar eigen zeggen geen last.

“Tot zover heb ik geen problemen met Halo. Ik heb alleen maar een paar installatierondjes gereden maar eigenlijk heb ik niet opgemerkt dat het er was en dat is een goed teken. Ik voorzie er eigenlijk geen problemen mee.”

“Het was een lange dag om alles operationeel te krijgen en het filmen in te blikken maar liever hier dan in Barcelona,” besluit de goedlachse Australiër.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023