Ricciardo: “De harde banden van Pirelli zijn veel te hard”

F1-banden die te hard zijn? Het klinkt vreemd maar volgens Red Bull-piloot Daniel Ricciardo heeft Pirelli te harde bandencompounds geselecteerd voor de GP van Spanje die komend weekend in Barcelona plaatsvindt.

Het kan verkeren in de Formule 1. Het is nog niet zo lang geleden dat Pirelli kritiek kreeg omdat het te zachte banden maakte. Daardoor moesten de rijders inhouden zodat ze niet te snel door hun banden zouden zitten.

Pirelli zorgde ervoor dat de banden vandaag de dag een heel stuk harder zijn. Daardoor kunnen de rijders veel meer voluit gaan maar volgens de Red Bull-piloot zijn de hardste bandencompounds van Pirelli veel te hard.

De Italiaanse bandenleverancier selecteerde voor de GP van Spanje de zachte, medium en harde bandencompound, de drie hardste bandencompounds uit haar gamma. Het laat de superzachte en ultrazachte bandencompound thuis en dat is volgend Ricciardo niet de juiste keuze.

“We gaan in Barcelona voor het eerst dit jaar met de hardste bandencompounds rijden,” aldus Ricciardo. “Ik ben niet zeker dat het ons zal helpen. Ik denk niet dat het voor iemand goed is. De banden zijn al hard genoeg, waardoor de hardste bandencompounds simpelweg veel te hard zijn.”

Ricciardo vreest dan ook vooral dat de keuze voor de hardste bandencompounds er voor zal zorgen dat er minder grip zal zijn en dat de banden moeilijker in het juiste temperatuurvenster zullen geraken. Zachtere bandencompounds bieden meer grip en geraken sneller in het juiste temperatuurvenster, waardoor de band optimaal presteert. Nadeel is echter dat de zachtere bandencompounds sneller slijten. Gezien de enorme belasting van de banden in de snelle bochten van het Circuit de Catalunya, opteerde Pirelli voor de hardste bandencompounds.

“Hopelijk zal het in Barcelona erg warm zijn, waardoor we de banden beter kunnen laten werken. Wanneer het koud is dan zal iedereen heel wat problemen ondervinden,” besluit Ricciardo.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer