Ricciardo: “Ik kan mijn mannetje staan tegenover Vettel”

Ricciardo wordt nog steeds als favoriet aanzien wat het tweede zitje bij Red Bull betreft. De Australiër zelf heeft er alvast alle vertrouwen in dat hij tegenover Vettel zijn mannetje zou kunnen staan.
image
Maar de voorbije dagen doken er berichten op dat Ricciardo de fabriek van Red Bull zou bezocht hebben om een stoeltje te passen maar dat daar zou gebleken zijn dat hij niet in de Red Bull voor 2014 zou passen. De heupen van Ricciardo zouden te breed zijn geweest.

Voorlopig is het nog steeds niet zeker dat Ricciardo volgend jaar ook daadwerkelijk de teamgenoot van Vettel zal worden. Ricciardo probeert dan ook voorlopig met beide voeten op de grond te blijven staan maar tegelijkertijd is hij er zeker van dat hij de evenknie van Vettel zou zijn.

“Tot het zover is probeer ik niet al te opgewonden te zijn,” aldus Ricciardo tegenover de Daily Telegraph. “Als het dan niet gebeurt dan pleeg ik geen zelfmoord.”

“Ik besef echter ook dat het niet eenvoudig zal zijn indien ik de kans krijg om naast Vettel te rijden. Ik zou echter enorm graag de kans krijgen om iedereen te bewijzen dat ik over de capaciteiten beschik om het te doen. Meer dan dat zelfs, zodat ik kan weten of ik me onder de grote jongens kan mengen. Indien dat niet het geval is dan kan ik op zijn minst zeggen dat ik het geprobeerd heb. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik dat zal kunnen.”

Ricciardo liet tot slot ook nog weten dat hij niet verwacht om een nummer twee te zijn binnen het team.

“Ik vermoed dat ik enkel weet wat jullie ook weten. Maleisië dit jaar, Silverstone enkele jaren geleden. Maar dat is niet iets waarover ik me zorgen maak. Van wat ik hoor hecht het team veel belang aan gelijkheid,” besluit de Australiër.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print