“We willen dichter bij Renault staan”

Lotus heeft nog steeds geen overeenkomst met Renault voor volgend seizoen, maar volgens teameigenaar Gérard Lopez is de reden daarvoor duidelijk.
image
“Op dit moment zijn we aan het overleggen hoe we dichter bij Renault zouden kunnen staan, hoe dan ook. Daarom werd er nog niets ondertekend.” verduidelijkt Lopez. Sinds 2012 is Renault nog enkel motorenleverancier voor Lotus, Red Bull Racing, Williams, en Caterham.

Een intensere samenwerking zou volgens het team de sleutel kunnen vormen om Kimi Raikkonen volgend seizoen in Enstone te kunnen houden. De Fin wil de garantie krijgen dat Lotus ook volgend jaar voorin kan meestrijden.

Eric Boullier: “Het is duidelijk dat Kimi zich hier goed voelt, en hier graag zou blijven, wat een bewijs is van de toewijding van iedereen binnen het team. Hij is een heel complete rijder, en brengt het team heel veel bij op verschillende vlakken. Dat is hoe wij het zien.”

“Kimi wil de zekerheid krijgen dat we volledig klaar zijn voor de ingrijpende veranderingen die volgend seizoen plaats zullen vinden. We werken keihard om hem te garanderen dat het Lotus F1 team staat waar hij wil dat het zou moeten staan, en stap voor stap leggen we de puzzel in elkaar.”

Red Bull Racing is momenteel met voorsprong het meest succesvolle team met Renault-krachtbronnen, maar het Oostenrijkse team heeft dan ook een “premium” overeenkomst met het Franse automerk.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}