Ricciardo: “Ik schopte een gat in de muur tot in de kamer van Verstappen”

Daniel Ricciardo wordt beschouwd als een van de vriendelijkste en meest goedlachse rijders van het F1-circus maar dat is niet altijd zo. Hij kan naar eigen zeggen ook heel boos worden, zo vertelt hij tegenover ‘F1Only.’


Een van de moeilijkste seizoenen in de carrière van Daniel Ricciardo is ongetwijfeld dat van 2018. Het was het laatste jaar van de Australiër bij Red Bull en hoewel hij in topvorm was, dat bewees hij onder andere in China en Monaco, gooide mechanische pech meer dan eens roet in het eten.

Dat was ook het geval in Austin tijdens de GP van de Verenigde Staten. Het feit dat teamgenoot Max Verstappen de race als tweede wist te beëindigen terwijl hij pas als achttiende was gestart maakte de frustratie nog wat groter.

Na zijn uitvalbeurt keerde Ricciardo terug naar de paddock en was de frustratie zo groot dat hij naar eigen zeggen bang van zichzelf werd.

“Ik herinner me dat ik na mijn opgave terug naar de stand ging en dat iedereen met me te doen had,”aldus Ricciardo. “Maar ik had dat jaar al medelijden genoeg gekregen, dat had er niets mee te maken.”

“Ik ben dus teruggekeerd naar mijn kamer en ik ben op de deur beginnen slaan. Die waren echter van goedkoop materiaal en ik sloeg er met mijn hand makkelijk door, tegen een metalen steun. Daarna heb ik tegen de muur geschopt en mijn voet ging er door tot in de kamer van Max Verstappen, maar die was nog aan het racen dus dat was geen probleem.”

“Toen hij terugkwam heeft zijn Personal Trainer me nog een bericht gestuurd om me te bedanken omdat ik zijn kamer zo mooi had ingericht.”

“Toen begon mijn hand te zwellen. Ik had een klein ultrasoon apparaatje om te controleren op gebroken botten. Een uur lang was ik erg boos op mezelf en ik dacht: ‘Ik heb mijn hand gebroken.'”

“De volgende drie dagen legde ik mijn hand in het ijs, omdat we direct daarna naar Mexico gingen. Ik hoopte alleen maar klaar te zijn voor Mexico. »

“Mijn fysio deed een echografie en zei: ‘Als je een tintelend gevoel hebt, heb je een breuk.’ Dus hij zette het aan en ik dacht echt dat ik iets ging voelen, maar het deed niets.”

Ricciardo was klaar voor Mexico maar, u raadt het nooit, hij kon de race opnieuw niet uitrijden door technische problemen.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print