“Zijn trouw aan Mercedes is de sleutel tot het succes van Hamilton”

Viervoudig wereldkampioen Alain Prost schrijft de successen van Lewis Hamilton toe aan het feit dat hij al zo lang trouw gebleven is aan Mercedes.


Lewis Hamilton is in 2020 op recordjacht, hij kan met zeven wereldtitels op gelijke hoogte komen van Michael Schumacher en hij is ook maar drie overwinningen verwijderd van de eenennegentig zeges van diezelfde Schumacher. Volgens Alain Prost heeft hij dat te danken aan het feit dat hij altijd trouw is gebleven aan Mercedes, net zoals Schumacher dat aan Ferrari was voor een lange tijd.

“Het is ongelofelijk wat Lewis Hamilton heeft gepresteerd,” aldus Prost tegenover ‘PA News.’ “Maar dit is enkel mogelijk tijdens een lange periode van dominantie en een lange verbintenis aan een team.”

“Toen Michael het deed, dachten we allemaal dat het niet mogelijk zou zijn om zijn records te verslaan vanwege het karakter van de moderne Formule 1. Maar we hebben nu een periode van overheersing met Lewis en Mercedes.”

“Je kunt de dominantie van Ferrari en Michael en Mercedes en Lewis vergelijken omdat het in principe hetzelfde verhaal is. Je hebt een perfecte organisatie met sleutelfiguren in het team en een nummer één en een nummer twee coureur.”

“Psychologisch gezien heb je een zeer stabiele situatie die je in een zeer sterke positie brengt.

“Soms beseffen mensen niet wat Lewis doet omdat hij enkele uitzonderlijke ronden heeft gereden, maar dat kan hij alleen maar doen omdat hij zich op zijn gemak voelt in het team en omdat hij het volle vertrouwen heeft in zijn team. Dat kan je helpen om de laatste tienden van een seconde te vinden.”

Vorige week was er nogal wat te doen rond de studie die de F1 had laten doen om te bepalen wie de snelste rijder sinds 1983 was. Het resultaat was dat Senna de snelste bleek te zijn voor Schumacher en Hamilton maar er waren ook verrassende namen terug te vinden in de top tien, net zoals er een paar verrassende afwezigen waren.

“Hij is een van de beste en dat is duidelijk, maar hoe kun je deze generatie auto’s en bestuurders beoordelen? Het is meer dan dertig jaar geleden.”

“Ik zou me afvragen of ik in de tijd van Juan Manuel Fangio een wereldkampioen had kunnen zijn? Was ik net zo goed als hij? Maar Fangio is een goed voorbeeld. Hij reed voor het eerst in de F1 toen hij achtendertig was.”

“Je kunt een realistisch oordeel hebben over Fangio, Ayrton en Lewis, maar zouden we willen dat Lewis begint op achtendertig? Geen sprake van, dus soms moet je accepteren dat je niet altijd kunt vergelijken.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print