Ricciardo: “Met gelijke wapens kan ik een titel winnen tegen Hamilton”

Daniel Ricciardo vindt dat hij tot het selecte gezelschap behoort dat Lewis Hamilton het leven zuur zou kunnen maken indien ze met gelijke wapens zouden strijden.


Sinds 2014 domineert Mercedes de Formule 1 met zes wereldtitels op rij en vijf keer was het Lewis Hamilton die aan het langste eind trok, alleen in 2016 moest hij de titel aan teamgenoot Nico Rosberg laten.

Die laatste verraste vriend en vijand door meteen na zijn wereldtitel te stoppen met racen en zijn opvolger werd Valtteri Bottas maar die slaagt er voorlopig nog niet in om Hamilton van de troon te stoten.

Daniel Ricciardo laat in een gesprek met ‘Autocar’ vallen dat hij zelf vindt dat hij tot het selecte gezelschap behoort dat Hamilton kan verslaan met hetzelfde materiaal.

“In elke sport is er een kleine groep mensen die genoeg talent heeft om op een dag te winnen en dat is bij ons niet anders. Ik denk dat een paar rijders Lewis in dezelfde auto zouden kunnen hebben uitgedaagd voor de titel.”

“Ik behoor tot deze topgroep”, gaat de Australiër verder. “Er zijn maar weinig mensen die het talent hebben om op de limiet te rijden en aan de top te staan, maar daar heb je de juiste auto voor nodig.”

“In die groep is het niet zozeer de snelheid die het verschil maakt, maar veeleer het vermogen om telkens weer, race na race, opnieuw sterke resultaten te behalen. Sommigen van ons zijn in staat om op een bepaalde dag te winnen.”

Voor dat vermogen op telkens weer opnieuw te winnen heeft Ricciardo respect.

“Wat Lewis zo speciaal maakt is het feit dat hij het al zes keer eerder heeft gedaan. Zelfs als je bedenkt dat hij het beste materiaal had, is dat een sterke prestatie.”

“Als je erin slaagt om jezelf jaar na jaar tot het uiterste te drijven, om de te kloppen man te zijn en om alle druk te verdragen, dan is dat een opmerkelijke prestatie. Ik weet zeker dat ik een titel tegen hem kan winnen, maar ondanks mijn vertrouwen weet ik niet of ik hem jaar na jaar kan verslaan. Dit is een prestatie die respect verdient.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner