Ricciardo na aanrijding door Verstappen: “Hij is een amateur”

Daniel Ricciardo was helemaal niet te spreken over de aanrijding met teamgenoot Max Verstappen. Ricciardo haalde dan ook fel uit naar Verstappen en noemde zijn teamgenoot een “amateur”.

Tijdens de start reed Verstappen in de tweede bocht tegen Ricciardo, waardoor die zijn race er meteen op zat. Ricciardo reageerde over de boordradio furieus op wat Verstappen deed en ook daarna was hij niet te spreken over het manoeuvre van Verstappen.

“Ik kwam goed uit de eerste bocht en er was duidelijk wat aan de hand. Ik zag Valtteri aan de binnenkant waardoor ik later kon remmen en mijn plaats kon verdedigen,” blikt Ricciardo terug op zijn start van de race. “Vervolgens werd ik geraakt. Dat hoefde echt niet. Het minste wat je kan zeggen is dat het amateuristisch was. Het is frustrerend.”

“Ik denk niet dat hij (Verstappen) het leuk vindt wanneer een teamgenoot voor hem komt. Hij heeft de hele race om te proberen zijn fout goed te maken maar op die moment en daar inhalen, dat was onmogelijk. Het was zelfs geen inhaalmanoeuvre.”

Volgens Ricciardo probeerde Verstappen iets goed te maken dat op die moment onmogelijk om goed te maken was.

“Om eerlijk te zijn denk ik dat hij niet eens probeerde om de bocht goed te nemen, er was geen excuus voor dat manoeuvre,” aldus Ricciardo. “Hij probeerde buitenom te gaan in de eerste bocht. Dat lukte niet en zijn rijlijn werd afgenomen. Wat een goede start leek, werd toen een slechte start. Hij zag me voorbijkomen en dacht dan: ‘Dit moet ik goedmaken’. Vervolgens reed hij tegen mij.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print