Vettel boekt vierde zege van het seizoen, ondanks probleem met stuur

Sebastian Vettel legde op het podium van de Hungaroring uit dat hij aan het begin van de race een probleem had met zijn stuur. De Duitser, die van pole vertrok, boekte ondanks het probleem zijn vierde overwinning van het seizoen.

Sebastian Vettel reed makkelijk weg vanaf de eerste plaats, maar zijn voorsprong op teamgenoot Kimi Räikkönen werd steeds kleiner. De WK-leider had immers problemen met zijn stuur, zodat zijn rondetijden slechter werden.

Vettel wist zijn teamgenoot de hele race lang achter zich te houden. De Ferrari-rijders hielden ook de druk van Lewis Hamilton af, waardoor Ferrari opnieuw een 1-2 scoorde. Vettel klonk achteraf opgelucht met 14 punten voorsprong op Hamilton aan het begin van de zomerpauze.

“Het was een erg moeilijke race, ook al leek het misschien niet zo. Na de safety car had ik mijn handen vol”, zei Vettel op het podium. “Er was iets mis met het stuur. Ik weet niet waarom. Het stuur begon onder een hoek te staan en het werd steeds erger. Ik bleef dan ook van de kerbstones om de wagen te sparen.”

“Het was niet makkelijk en ik deed er Kimi geen plezier mee die duidelijk sneller kon. Ik had de snelheid niet.”

“We zullen het probleem moeten onderzoeken, maar we wonnen de race. Het was wel een vreemd gevoel. Je rijdt op het rechte stuk, maar het stuur staat onder een hoek. Bochten naar rechts waren goed te doen, maar het was even wennen tijdens bochten naar links. Na een aantal ronden viel het best wel mee, maar het bleef wel veranderen. Je moet steeds verder sturen dan je wilt en je verwacht.”

Verder kijkt Vettel uit naar de kleine pauze, die hij zal doorbrengen met zijn familie. Hij wees er wel op dat hij komende week nog verplichtingen heeft tijdens de testen die doorgaan op dinsdag en woensdag.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print