Ricciardo past niet in Red Bull voor 2014

Speed Week en Autosprint schrijven dat Daniel Ricciardo in Milton Keynes is geweest om een stoeltje te passen bij Red Bull voor volgend seizoen.
image
Volgens beide weekbladen zou er echter een serieuze hindernis te overwinnen zijn voor zowel Red Bull als Ricciardo. De wagen die Adrian Newey voor volgend seizoen aan het ontwerpen is, zou niet breed genoeg zijn voor de heupen van de Australiër.

Newey staat er om bekend smalle wagens te creëren, en het zou er met de nieuwe reglementen omtrent de V6-motor en de energierecuperatiesystemen niet op verbeteren.

Ondertussen meent Mercedes-adviseur Niki Lauda dat er nog een risico verbonden is aan een eventuele komst van Ricciardo. “Van de nieuwe generatie rijders bezit hij het meest potentieel. Op dit moment weet echter niemand of dat potentieel al voldoende is.” aldus Lauda in Bild.

De Oostenrijker denkt dat Red Bull niet het enige topteam is dat met vuur speelt. Volgens de geruchten zouden reeds gesprekken gaande zijn tussen de Scuderia en Nico Hülkenberg. De Duitser wordt al een tijdje genoemd als vervanger van Felipe Massa.

“Hülkenberg is niet slecht, maar ik denk dat hij nog een extra jaartje nodig heeft. Ferrari heeft echter geen tijd te verliezen. Als ik iets te zeggen zou hebben bij Ferrari, dan zou ik voor Kimi Raikkonen kiezen. Bij Ferrari is het enkel Di Montezemolo die beslist. Alonso zou het waarschijnlijk niet graag zien gebeuren. Ferrari zit echter ook met een probleem, want als de wagen niet goed is, zit hij constant te klagen. Dus als ik Di Montezemolo was, dan ging ik voor Kimi.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}