Ricciardo praat met Ferrari, Horner bepaalt deadline

Het is bijna een publiek geheim dat Daniel Ricciardo met Ferrari onderhandelt. Red Bull-teambaas Christian Horner wil ten laatste duidelijkheid tegen de zomerstop.


In de wandelgangen wordt gefluisterd dat Ricciardo een voorakkoord getekend heeft bij Ferrari waar zou instaan dat de Australiër tot eind juni enkel met de Scuderia mag onderhandelen. Mark Hughes van ‘Motorsport Magazine’ gelooft dat die geruchten waar zijn en hij legt uit waarom.

“Er zijn verschillende opties mogelijk in zulke contracten maar in dit geval is een duidelijke datum vermeld (30 juni is de meest genoemde datum),” aldus Hughes. “Tot die datum kan geen van beide partijen met iemand anders onderhandelen.”

“Op die manier zet de rijder zichzelf buitenspel op de rijdersmarkt voor die periode want de onderhandelingen over zijn toekomst na 2018 worden contractueel bepaald door Ferrari. Waarschijnlijk krijgt hij daar ook een vergoeding voor.”

“Bronnen dichtbij Red Bull bevestigen dat hij ongetwijfeld ergens iets getekend heeft maar dat het niet bij hen of Mercedes is. Logischerwijze kan geconcludeerd worden dat het wel bij Ferrari moet zijn,” besluit Hughes.

Voorlopig blijft het nog koffiedik kijken hoe de situatie van Ricciardo zal evolueren. Vorige week liet hij wel vallen dat hij, met in het achterhoofd de onzekerheid van de nieuwe regels na 2020, nergens een contract van te lange duur wil ondertekenen.

“Ik wil me nergens te lang aan verbinden want ik weet niet welke richting de sport zal uitgaan in de toekomst,” aldus Ricciardo tegen ‘The Times’. “Ik denk dat twee jaar zeker een mooie termijn is en daarna zien we wel verder.”

Red Bull-teambaas Christian Horner wil de goedlachse Australiër langer bij Red Bull houden. Hij laat tegelijkertijd weten dat hij op de een of andere manier duidelijkheid wil, met als ultieme datum de zomerstop.

“Er moet een beslissing komen tegen de zomerstop want we kunnen niet eeuwig blijven wachten,” vertelt Horner tegen ‘Auto Motor und Sport’. “We hebben een paar mogelijkheden. Het liefst willen we met Daniel verder werken maar als dat onmogelijk is moeten we andere opties bekijken.”

“De meest voor de hand liggende keuze zou Carlos Sainz zijn, hij ligt immers bij ons onder contract. Daarnaast hebben we nog een paar jongeren,” besluit Horner.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print