Ricciardo: “Renault moet risico’s nemen met F1-bolide voor 2020”

Volgens Daniel Ricciardo moet het Renault F1-team bij de ontwikkeling van haar F1-bolide voor volgend jaar risico’s nemen indien het een grote stap vooruit wil zetten.


Renault staat momenteel vijfde in het constructeurskampioenschap, op 34 punten van McLaren. Als ‘klantenteam’ van Renault doet McLaren het met de Renault-motor dus beter dan het fabrieksteam zelf.

Pijnlijk voor Renault en volgens Daniel Ricciardo is er dan ook een serieuze stap vooruit te zetten om er voor te zorgen dat Renault zich eindelijk bevindt waar het zich wil bevinden.

“Het moet zeker en vast iets groot genoeg zijn,” aldus Ricciardo tegenover Chris Medland van ‘RACER’.

“Bij momenten hadden we een goede wagen, maar hij bevindt zich niet op het niveau dat we wensten. Met de middelen waarover we beschikken denk ik dat het beter kan.”

“Indien we gewoon wat verbeteringen aan de huidige wagen doen dan zal dat voor volgend jaar niet volstaan. Ik denk dan ook dat je volgend jaar een andere wagen mag verwachten, een andere filosofie.”

En om een grote stap vooruit te zetten zal Renault risico’s moeten nemen, dat beseft ook Ricciardo.

“Misschien is dat risicovoller, maar indien we niets riskeren dan verbeteren we ons misschien een beetje maar bevinden we ons niet waar het team zich wil bevinden. Ik denk dan ook dat we voor een verandering staan.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022