Wisselen Lewis Hamilton en Valentino Rossi van bolide?

Het ziet er naar uit dat we F1-kampioen Lewis Hamilton en MotoGP-legende Valentino Rossi binnenkort van zitje zien wisselen zodat ze elkaars bolide kunnen testen.


“Ja, we proberen een wissel met Hamilton te organiseren, dat zou geweldig zijn,” zei Rossi op zondag tijdens de Japanse GP.

Lewis Hamilton zou zijn F1-bolide dan aan Valentino Rossi geven om uit te testen en Hamilton zou op zijn beurt de MotoGP-bolide van Rossi uittesten.

“Ze proberen een dag te organiseren waarbij Lewis mijn M1 uitprobeert en ik zijn Mercedes. Ik hoop echt dat we erin slagen, het zou echt cool zijn. Het is altijd geweldig om met een F1-bolide te rijden.”

En Rossi weet waarover hij spreekt. In het verleden testte hij onder andere al met een Ferrari F1-bolide. Lewis Hamilton heeft dan weer ervaring op twee wielen.

Hamilton nam al deel aan een test van het Yamaha WorldSBK team, iets waarover Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff toen niet te spreken was omwille van de risico’s die zo’n test in de aanloop naar het F1-seizoen met zich meebracht.

Omwille van diezelfde risico’s zou een eventuele dag waarop Rossi en Hamilton van bolide wisselen pas na het einde van het MotoGP-seizoen en het F1-seizoen vallen.

Er wordt gespeculeerd dat Abu Dhabi de locatie van de wissel zal zijn. Na het F1-seizoen vindt er nog begin december een F1-test op het circuit plaats en ook Rossi zal op 14 december op hetzelfde circuit deelnemen aan een wagenrace.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022