Ricciardo verschalkt in de regen: “Dit was gewoon brute pech”

Daniel Ricciardo kende een teleurstellende kwalificatie. Op de Hungaroring werd hij verschalkt door de regen en door Lance Stroll, die spinde en waardoor hij zijn snel rondje moest afbreken.

“Ik denk dat mijn resultaat meer te maken heeft met pech dan met iets anders,” antwoordde Ricciardo op de vraag van ‘Sky F1’ of zijn resultaat iets te maken had met pech of strategie.

“Wat de strategie betreft namen we een risico in Q1 door de soft te gebruiken. Achteraf bekeken denk ik dat we op de ultrasoft hadden moet rijden om gewoon veilig te spelen. Dat was te close.”

“We beschikten echter over een setje soft in in Q1 onder droge omstandigheden te rijden en dat was altijd al het plan. Het was niet iets dat we deden tegenover ons oorspronkelijk plan maar het was veel closer dan dat we wensten.”

Ricciardo slaagde er echter in om zich doorheen Q1 te worstelen maar tijdens het tweede deel van de kwalificatie verliep het zeker niet beter voor de Australiër.

“In Q2 kwam vervolgens de regen. De eerste rijder op de baan had ook de beste baan en het werd steeds erger. Je bevond je niet alleen verder in het pak, je moest ook zeker je eerste ronde goed krijgen.”

En daar liep het mis voor de Australiër. Ricciardo moest zijn rondje immers afbreken omdat Lance Stroll gespind was.

“Stroll spinde voor mij en ik moest mijn rondje afbreken. De volgende ronde was het echter te nat om op intermediates te kunnen rijden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022