Verstappen ontsnapt aan straf voor ophouden van Grosjean

Nadat de FIA-stewards het incident onderzocht hebben, kreeg Max Verstappen geen gridstraf om Romain Grosjean op te houden tijdens de kwalificatie voor de GP van Hongarije.


Verstappen, die zich als zevende kwalificeerde, zorgde voor frustraties bij Romain Grosjean, toen de Fransman opgehouden werd door de Nederlander op het einde van Q3. Grosjean zei tegen zijn team erg gehinderd te zijn door de Nederlander tijdens zijn snelle ronde.

“Het kostte me mijn laatste twee ronden”, klonk Grosjean achteraf. “Ik verloor 1,6 seconden tijdens mijn snelle ronde, waardoor ik een gat wou maken met hem, maar er was zo veel spray dat ik niets kon zien.”

De FIA-stewards besloten geen straf uit te drukken voor Verstappen, na het verzamelen van bewijsstukken van de betrokken teams. Hun besluit is gebaseerd op het feit dat Verstappen zelf wat ruimte voor zichzelf wou maken met de Toro Rosso van Pierre Gasly. De afstand tussen de wagens veranderde dan ook erg snel in een korte tijd met ‘slechte zichtbaarheid’.

Dit betekent dat Verstappen zijn zevende startplaats behoudt, drie plaatsen voor Grosjean die laatste werd in Q3.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022