Ricciardo: “Ik verwacht dat Verstappen en ik een waarschuwing krijgen voor de race”

Nadat Max Verstappen en Daniel Ricciardo botsten in Bakoe, verwacht Ricciardo dat beide rijders een waarschuwing zullen krijgen van teambaas Christian Horner voor aanvang van de GP van Spanje.


Twee weken geleden moesten Verstappen en Ricciardo opgeven nadat ze elkaar uit de race reden. Teambaas Christian Horner was dan ook allerminst tevreden. Toch zijn er van teamorders (nog) geen sprake.

Ricciardo, die tijdens de kwalificatie voor de GP van Spanje slechts twee duizendsten trager was dan zijn Nederlandse teamgenoot, verwacht wel dat er een aantal zaken besproken zullen worden tijdens de briefing voor de race.

“Ik verwacht dat Christian met ons zal spreken voor aanvang van de race. Dat zal hij zeker blijven doen, totdat alles wat gekalmeerd is en hij bewijs ziet dat het wel degelijk terug goed zit.”

“We zitten in een moeilijke situatie, omdat we niet alleen elkaar willen verslaan, maar ook proberen om degene voor ons aan te vallen. In het verleden hebben we al aangevallen en toen verliep alles goed. Dat is dus wat we moeten doen.”

Wanneer er gevraagd werd naar de aanpak van Verstappen, antwoordde de Nederlander: “Ik zal nog sneller zijn. Soms werkt dat niet, maar soms heb je gewoon het momentum nodig. Ik hoop dan ook dat vanaf nu alles in de juiste richting gaat. Ik denk immers niet dat ik iets anders moet doen.”

“Ik zal ook niet anders rijden, want dat is niet wie ik ben. Uiteindelijk heeft deze rijstijl me gebracht tot wie ik nu ben en waar ik nu sta. Ik kan dus niet klagen.”

Afwachten maar hoe beide heren het er van af brengen op het circuit van Barcelona.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print