Hamilton niet onder de indruk van F1-circuit Miami: “Laat mij het circuit tekenen”

Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton heeft laten weten niet onder de indruk te zijn van het voorgestelde parcours voor de GP van Miami.


Donderdag werden de plannen voor een GP van Miami goedgekeurd door de stadscommissie maar Lewis Hamilton is helemaal niet tevreden met het voorgestelde circuit.

De start van het stratencircuit van om en bij de 4,2 kilometer zal op Biscayne Boulevard liggen en zal gedomineerd worden door twee lange rechte stukken. De viervoudige wereldkampioen vraagt zich luidop af waarom de rijders niet meer betrokken worden bij zo’n beslissingen en hij heeft zijn hulp aangeboden.

Een woordvoerder van de Formule 1 heeft laten weten dat zijn hulp meer dan welkom is en dat het zeker nog mogelijk is om het circuit, gebaseerd op zijn input, aan te passen. Maar het circuit blijft wel in de omgeving van de haven en de paddock blijft ook kort bij de American Airlines Arena waar NBA-team Miami Heat zijn thuiswedstrijden afwerkt.

“Ik begrijp niet waarom topgolfers een eigen golfcourse uittekenen en dat er nog geen enkele racepiloot van wereldformaat een circuit heeft ontworpen,” aldus Hamilton in Barcelona. “Miami is een super coole plaats en ik was echt blij toen ik het hoorde maar toen zag ik de twee lange rechte stukken en ik dacht bij mezelf, daar zit veel meer in.”

“Ik huiver bij de gedachte van een stratencircuit zoals dat van Valencia een paar jaar geleden. Dat was niet echt geweldig.”

Hamilton blijft ondertussen wel rond de pot draaien over zijn contractverlenging. In plaats van dat alles in kannen en kruiken zou zijn bij de eerste race van het seizoen, lijkt een handtekening verder weg dan ooit.

“De F1 is aan het veranderen,” vertelt de Brit. “Alle teams moeten een overeenkomst maken over hoe de sport er zal uitzien na 2020, dat is één ding. Ik moet beslissen hoe lang ik dit nog wil blijven doen en daarom neem ik mijn tijd.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023