Ricciardo: “Vettel zijn geklaag via de boordradio is te erg geworden”

Daniel Ricciardo vindt het geklaag van Sebastian Vettel te erg geworden, nu hij niet alleen zeurt over de rijders, maar ook over de FIA. Vettel heeft immers tijdens de GP van Mexico laten blijken dat hij even genoeg had van racedirecteur Charlie Whiting, door de woorden ‘F*** off, Charlie’ over de boordradio te zeggen.

Ricciardo, die Vettels teamgenoot was in 2014, zegt dat de kwade radioberichten meer dan waarschijnlijk een gevolg zijn van een frustrerend en onsuccesvol seizoen bij Ferrari.

“Het is duidelijk te merken dat hij meer gefrustreerd is dan vorig seizoen. Hij staat erom bekend dat hij vaak emotioneel wordt tijdens een race, maar dit jaar is het wel erg opvallend. Het is heel makkelijk om gevoelens te uiten via dat ene knopje, maar je moet wel weten dat het ook uitgezonden kan worden,” zegt Ricciardo.

“Geloof me maar dat ik soms dingen zeg die nog erger zijn, maar dan wacht ik met de knop in te drukken en zeg ik het meeste eerst tegen mezelf. Ik snap daarnaast wel dat het een lastig seizoen voor hem is geweest. Ze wensten bij Ferrari namelijk de strijd aan gaan met Mercedes. Dat draaide echter anders uit.”

Ricciardo vraagt zich ook af waarom piloten niet zo verstandig zijn om hun gedachten soms niet via de radio te delen.

“Wanneer je het wilt delen in het heetst van de strijd, wees dan wat milder in je taalgebruik. Als je instinct is om die knop in te drukken en alles eruit te gooien wat in je opkomt, wees dan wat verstandiger en hou jezelf tegen. Bovendien kan je het eerst in je helm tegen jezelf zeggen, om daarna je verstand te laten spreken als je wat gekalmeerd bent,” besluit Ricciardo.

Eerder deze week raakte bekend dat de FIA een onderzoek was gestart naar de uitspraken van Vettel maar dat uiteindelijk besloten werd om Vettel niet te bestraffen voor zijn uitspraken omdat hij zich onmiddellijk persoonlijk verontschuldigde bij de betrokken.

Geschreven door Anouck Jaspers
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022