Ricciardo: “Vierde plaats het maximaal haalbare voor Red Bull”

Daniel Ricicardo reed met zijn Red Bull RB13 de vijfde tijd tijdens de kwalificatie voor de GP van Oostenrijk. Door de gridpenalty voor Hamilton zal Ricciardo als vierde vertrekken, iets dat volgens de Australiër het maximaal haalbare is voor Red Bull.

Een plaatsje op de tweede startrij tijdens de GP van Oostenrijk, Daniel Ricciardo had er ongetwijfeld meteen voor willen tekenen, zeker gezien het feit dat teamgenoot Max Verstappen de voorbije vier raceweekends telkens beter was tijdens de kwalificatie.

“Ik denk dat dit zo goed is als dat we maximaal konden verwachten,” aldus Ricciardo. “We bevonden ons erg dicht bij Kimi Raikkonen, ongeveer een tiende er vandaan, dat is mooi.”

“Het is mijn beste kwalificatiepositie van het seizoen, en zelfs eentje beter door Lewis zijn gridpenalty.”

Ondanks het feit dat Ricciardo in Oostenrijk zijn beste kwalificatie van het seizoen kende had Ricciardo toch graag zijn ultieme snelle ronde kunnen afwerken. Vlak voor het einde van de kwalificatie kwam Romain Grosjean met zijn bolide stil te staan op de baan, waardoor de gele vlag boven werd gehaald.

“Het zou mooi geweest zijn indien ik mijn laatste run had kunnen afwerken, maar er waren gele vlaggen. Iedereen probeerde de limiet te vinden, zoals we reeds eerder dit seizoen gezien hebben,” besloot Ricciardo.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022