Vettel: “We moeten onze eigen race rijden”

Door het wisselen van de versnellingsbak start Lewis Hamilton morgen vanaf de achtste plaats, waardoor Sebastian Vettel misschien een goede zaak kan doen in het kampioenschap. Vettel zegt echter dat zijn team zich moeten focussen op hun eigen race.

Sebastian Vettel start morgen met veertien punten voorsprong op Lewis Hamilton en staat ook zes plaatsen hoger op de grid voor de GP van Oostenrijk. In een spannende strijd met Mercedes was Vettel slechts 42 duizendsten trager dan Valtteri Bottas.

“Q3 was vrij goed. Ik was erg tevreden met mijn ronde”, verklaarde Vettel die maar liefst een halve seconde sneller was dan teamgenoot Kimi Räikkönen.

“Om eerlijk te zijn heb ik al het geluk aan mijn zijde gehad in de strijd met Valtteri met de kleinste verschillen. Vandaag was Valtteri net sneller. Misschien zat er nog wat meer in in de laatste bocht, maar dit is een kort circuit. Het is niet makkelijk om alles perfect te hebben.”

“In het algemeen ben ik tevreden. De wagen was goed en we verbeterden in vergelijking met gisteren. Hopelijk kunnen we dat verder zetten in de race.”

Verder wil Vettel niet naar Hamilton kijken. Hij wil zijn eigen race rijden. “Het wordt een lange race en er kan veel gebeuren. We moeten naar onszelf kijken. Valtteri was het hele weekend al snel. Het zou een goede race moeten worden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print