Ricciardo: “We gaan tijdens de kwalificatie met Ferrari strijden”

Daniel Ricciardo is er na de eerste twee oefensessies van overtuigd dat Red Bull tijdens de kwalificatie de strijd met Ferrari zal kunnen aangaan.

Tijdens de eerste oefensessie bevond Red Bull zich met beide wagens voor Ferrari, tijdens de tweede oefensessies met beide wagens achter Ferrari. Het verschil tussen Max Verstappen en beide Ferrari’s was tijdens de tweede oefensessies echter niet zo groot, wat Ricciardo sterkt in zijn vermoeden dat Red Bull tijdens de kwalificatie zal kunnen strijden met Ferrari.

“Mercedes was snel vandaag. Normaal zijn ze sneller tijdens de kwalificatie dus we laten hen hun ding doen momenteel,” aldus Ricciardo. “Op het vlak van performance gedurende één snelle ronde denk ik dat we kunnen strijden met Ferrari. Dat zal zich ook vertalen naar het rijden met veel brandstof aan boord. Het gevoel in de wagen is nog niet helemaal goed, we kunnen dus nog wat tijd winnen.”

Volgens Ricciardo kan Red Bull tegen morgen nog wat performance vinden.

“We kunnen zeker beter dan wat we vandaag getoond hebben. Ik denk dat we vandaag veel geleerd hebben. Uiteindelijk kregen we de balans niet goed voor elkaar en zat ook het gevoel niet erg goed. We zullen tegen morgen dan ook nog wat aanpassingen aan de wagen doen zodat we hopelijk wat tijd vinden,” besluit Ricciardo.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer