Ricciardo: “We moesten hier niets forceren, de wagen is zeer goed”

Daniel Ricciardo veroverde in de straten van Monaco de polepositie. Volgens de Australiër is het pakket van Red Bull in Monaco bijzonder sterk en is er daardoor geen reden om iets te moeten forceren.

“In je achterhoofd hou je er rekening mee denk ik, want het is een balans tussen risico nemen en beloond worden, dat werd deze ochtend bewezen,” antwoordde Ricciardo wanneer hem gevraagd werd of hij aan de crash van Verstappen had gedacht. “Het zit in je achterhoofd maar je mag er niet aan denken.”

Red Bull-teambaas Christian Horner liet onlangs verstaan dat Daniel Ricciardo en Max Verstappen tijdens de kwalificaties meestal iets moeten proberen forceren met de RB14 omdat ze op het vlak van de motor een handicap hebben. Dat is volgens Ricciardo helemaal niet het geval in Monaco.

“We weten dat we hier over een uitstekend pakket beschikken, al moet je uiteraard wel pushen. Ik denk echter niet dat we hier iets moesten forceren tijdens de kwalificatie. De wagen presteert hier overduidelijk zeer goed. Je moet hier gewoon vlot en ‘zuiver’ rijden.”

“Uiteraard pushen we allemaal elkaar, zeker Max en ikzelf omdat we in hetzelfde team zitten. Het is geen verrassing dat dingen kunnen gebeuren. We rijden rondetijden van 1m10, 1m11, er is weinig ruimte om in de fout te gaan.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner