Alonso spreekt van een “vreemd raceweekend” in Monaco

Na een moeilijk begin van het raceweekend viel bij Fernando Alonso alles op zijn plooi tijdens de kwalificatie. De Spanjaard vreest echter de hypersoft tijdens de race.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op


“Het was tot dusver een erg gecompliceerd raceweekend,” zei Alonso na afloop van de kwalificatie. “We verloren de eerste oefensessie door een probleem met de remmen en tijdens de derde oefensessie gedroeg de wagen zich zeer vreemd”.

“De achterkant van de wagen leek niet verbonden met de voorkant. We kenden problemen met de achterkant in de tragere bochten en in de snellere bochten hadden we problemen met de voorkant van de wagen. Dat is meestal een puzzel die moeilijk op te lossen is.”

“We maakten in de aanloop naar de kwalificatie heel wat aanpassingen en het was afwachten hoe de wagen zou reageren. We zagen echter onmiddellijk een andere wagen. De wagen was eenvoudiger om te besturen en ik kreeg veel meer vertrouwen om aan te vallen. De zevende tijd geeft me dan ook een zeer goed gevoel.”

Alonso start in tegenstelling tot teamgenoot Stoffel Vandoorne sowieso op de hypersoft, aangezien de Spanjaard zijn snelste tijd in Q2 op die band reed. Grote vraag is echter hoe lang de wagens daarop zullen kunnen blijven doorgaan en wat dat zal betekenen voor de strategie tijdens de race.

“Iedereen vraagt zich af hoe lang de hypersofts zullen meegaan en hoeveel problemen ze zullen veroorzaken. Je zal niet ingehaald worden maar hoe lang kan je buiten blijven? Dat is altijd een risico.”

“Indien iemand een pitstop maakt en de undercut doet, dan zal het moeilijk worden. Wanneer je vroeg stopt en je komt achter een wagen te zitten die 65 ronden gaat afleggen op de hardere band dan zit je 64 ronden vast.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print