Hamilton hoopt op mogelijkheden tijdens de race: “Klaar zijn om te reageren”

Lewis Hamilton moest tijdens de kwalificatie voor de GP van Monaco tevreden zijn met de derde tijd. De Brit hoopt echter dat er kansen komen tijdens de race.


“Mijn felicitaties aan Daniel, hij deed het uitstekend,” zei Hamilton na afloop van de kwalificatie. “Ze waren heel het weekend al snel en we wisten dan ook dat dit ook tijdens de kwalificatie het geval zou zijn.”

Even leek Hamilton op weg naar de tweede plaats op de grid, op de eerste rij naast polesitter Ricciardo, maar uiteindelijk moest Hamilton tevreden zijn met de derde plaats.

“Ik heb echt alles gegeven. Ik weet niet of hij zich nog verbeterde tijdens zijn ultieme rondje maar ik kon mijn snel rondje niet volhouden tot het einde.”

Hamilton beseft echter dat er tijdens de race nog veel kan gebeuren. De GP van Monaco is soms erg onvoorspelbaar, dit afhankelijk van de verschillende strategieën en of er op een bepaald moment een safety car op de baan komt.

“Er wacht ons nog een erg lange race. Ik weet zelfs niet of ze de andere banden uitgeprobeerd hebben. Het zal interessant om te zien zijn hoe alles evolueert. We gaan proberen om ons zo goed mogelijk voor te bereiden zodat we morgen kunnen reageren wanneer het nodig is.”

Na de twee erg sterke races en overwinningen in Baku en Barcelona ondervindt Mercedes in Monaco heel wat meer problemen. Volgens Hamilton is daar echter een logische verklaring voor.

“Er zijn uiteraard 21 races en onze engineers moeten slim zijn en een wagen ontwikkelen die op de meeste circuits goed presteert,” aldus Hamilton.

“Er zijn slechts enkele tragere races zoals bijvoorbeeld Monaco. We vinden het dan ook niet erg dat Red Bull hier snel is. Hopelijk hebben wij de bovenhand op circuits die meer op Barcelona gelijken. Er zijn meer circuits die op Barcelona lijken, alsook medium sneller circuits, dan dat er races zijn zoals Monaco.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}