“Rijder moet zelf kunnen kiezen of hij met Halo-systeem rijdt”

Lewis Hamilton is geen fan van het ‘Halo-systeem’. De Brit uitte er dan ook al felle kritiek op en vindt dat iedere rijder zelf zou moeten kunnen kiezen of hij ermee rijdt.

“Alstublieft niet” postte Hamilton over het Halo-systeem op zijn Instagram-account. De Brit is overduidelijk geen fan van het nieuwe systeem dat het hoofd van de rijder moet helpen beschermen.

De mening van Hamilton staat in schril contrast met die van Sebastian Vettel. De Duitser vindt het Halo-systeem er niet echt mooi uitzien maar vindt dat veiligheid boven alles gaat.

Volgens Lewis Hamilton moeten rijders echter zelf kunnen kiezen of ze al dan niet met het Halo-systeem rijden.

“Indien het systeem er komt dan hoop ik dat we mogen kiezen want ik zou het niet op mijn wagen gebruiken,” aldus Hamilton. “Ik hoop dat dit niet is wat het zal worden, echt niet. Uiteindelijk draait het om de bescherming van de rijder dus we zouden zelf individueel als rijder een keuze moeten kunnen maken.”

De kans dat dergelijke mogelijkheid om een keuze te maken er ook daadwerkelijk komt is bijzonder klein.

“Ik hou ervan zoals het nu is. Ik weet dat er een zeker risico is wanneer ik in de wagen stap,” voegt Hamilton er aan toe. “Veiligheid is zeer, zeer belangrijk, zeker en vast. Er zijn echter risico’s die we nemen en je moet zelf beslissen hoeveel risico je wil nemen. Ik zou zelf liever zonder het systeem rijden en het risico nemen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print