Rosberg: “We weten niet of Ferrari sneller is”

Nico Rosberg moet toegeven dat Mercedes nog niet weet als Ferrari sneller is.

Mercedes koos ervoor om tijdens het testen niet te rijden met één van de twee zachtste bandensets (ultrasoft en supersoft) en deed slechts enkele runs met de zachte banden van Pirelli. Kimi Räikkönen reed in zijn Ferrari op donderdag de snelste tijd van beide testweken en was ook op de zachte banden dertien duizenden sneller dan Nico Rosberg in de Mercedes. Hoewel het altijd gissen is tijdens de wintertests, toont het wel aan dat Mercedes zeker rekening moet houden met de Scuderia.

Hoewel de lange runs van Mercedes erg indrukwekkend waren, is Nico Rosberg nog niet overtuigd dat Mercedes ook dit jaar gaat domineren.

“Ze hebben zeker hun snelheid getoond”, opent Rosberg zijn interview over de tijden van Ferrari. “Alle teams hebben mensen voor de strategie in hun team, dus iedereen weet wel min of meer de prestaties van de andere teams. Ze kunnen bij wijze van spreken weten met hoeveel brandstof wij hebben getest. We weten dus min of meer hoe we staan in vergelijking met Ferrari en ik kan alleen maar zeggen dat we dicht op elkaar zitten. Ik kan niet met zekerheid zeggen dat we sneller zijn dan Ferrari.”

Het wordt al vaak gezegd dat Mercedes opnieuw dominant gaat zijn in het seizoen 2016, maar Rosberg kan daar enkel het volgende op antwoorden: “Ik kan enkel zeggen dat we nog twee weken moeten wachten. Ik hoop dat we inderdaad een klasse beter zijn.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen