Rijders klagen over regen tijdens de tests

Red Bull-rijder Sebastian Vettel sprak zich zopas uit over de omstandigheden waarin de teams hun wagens moeten voorbereiden. Vettel is bovendien niet de enige!
Als supporter weet je waarschijnlijk zeer goed dat de tests tijdens een winterstop van groot belang zijn voor zowel de rijders als de teams. Hiermee bedoelen we voor alle duidelijkheid het op de proef stellen van de betrouwbaarheid van de wagens enerzijds, maar ook het garanderen van de veiligheid anderzijds.

De afgelopen testweek op Jerez verliep deels in regenachtige omstandigheden en toen konden de teams en rijders nog redelijk met de situatie omgaan. Aangezien ook deze testweek op Jerez in het water valt laten toch enkele rijders zich nu horen. Niet enkel rijders en teams stellen zich hierbij trouwens vragen.

Ook veel supporters trekken de aangewezen circuits van de FIA in twijfel. Zo stelden enkele insiders vorige week nog voor om richting Portimao in Portugal af te reizen om op die manier eventueel het regenweer alsnog te vermijden.

Sebastian Vettel is alvast één van de rijders die zich nu vragen stelt bij de tweede testweek op Jerez in Spanje. Ligt het aan Spanje op zich of kan de FIA maar beter eens wat grondiger beginnen nadenken over haar reglement.

“Het gevoel in de wagen is goed maar het weer speelt opnieuw enorm in ons nadeel. Tijdens de laatste testdagen konden we onze organisatie niet naar behoren aanhouden. Alle andere teams zitten met hetzelfde probleem en eigenlijk is het belachelijk dat drie van de vier tests zo moesten verlopen. Het is precies of men ons in Spanje niet graag ziet komen”, aldus Sebastian Vettel.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}