Stefan GP met Jacques Villeneuve aan de start?

In de Duitse pers gaan er geruchten dat Stefan GP hun team voor 2010 al onder contract heeft. Jacques Villeneuve en Kazuki Nakajima zouden de coureurs worden en Karun Chandhok testrijder.
Tijdens het vorige seizoen konden we Villeneuve al vaak vinden op de grid of in de pits. Hij was op zoek naar een team, want hij was enthousiast over de reglementswijzigingen uit 2009. “De wagens staan mij wel aan. Geen elektronica, slicks, minder aerodynamische details…” Of de wereldkampioen van 1997 fysiek in orde is, is niet geweten maar de motivatie lijkt alvast te zijn.

De keuze voor de andere rijder, Kazuki Nakajima, is verrassend. De prestaties van de zoon van Saturo waren de afgelopen seizoenen toch niet om over naar huis te schrijven. De sympathieke Japanner had wel geen goede wagen, maar viel wel tegen tegenover zijn teammaat, Nico Rosberg.

Reserverijder Karun Chandhok reed in 2005 voor het A1GP-team van India en won in 2006 het eerste Aziatische formule V6-kampioenschap. Hij heeft er nu al drie seizoenen in de GP2 op zitten met een overwinning als beste resultaat. In 2008 werd hij al eens als testrijder in de formule 1 aangeworven, toen bij Red Bull.

Na het nieuws dat US F1 waarschijnlijk niet deelneemt aan het seizoen 2010, kan het toch nog dat Stefan GP aan de start staat in Bahrein. Allereerst moet het Amerikaanse team dat nieuws nog officieel bevestigen en haar licentie intrekken, want zonder een geldige reden kan de FIA het team niet uit de formule 1 zetten. Dan moet de wagen een reeks veiligheidstesten afleggen en dan kan de Servische renstal pas aan de start komen of de FIA moet een veertiende team toestaan.

FIA-president Jean Todt liet al weten dat de schorsing of afwezigheid van een team niet betekent dat er een ander team in de plaats komt. Één ding is zeker. De FIA zal snel maatregelen moeten nemen indien Stefan GP op de grid wil en mag verschijnen.

Op donderdag 25 februari zal Stefan GP voor het eerst haar wagen loslaten op het circuit van Portimão.

Door Stef Mertens
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023