Rio Haryanto doelt op middenmoot met Manor

De eerste Formule 1 ervaring van Rio Haryanto zit erop. Voor aanvang van het nieuwe seizoen zegt hij dat Manor Racing in staat is om mee te doen met de middenmoot.

Rio Haryanto heeft zijn twee testweken met de nieuwe Manor in Barcelona goed verteerd. Op enkele fouten na maakte de Indonesiër geen slechte indruk. Na zijn eerste ervaring met de nieuwe wagen is Haryanto ambitieus. Hij zegt immers dat Manor Racing mee kan strijden met de middenmoot. Hij moet ook wel toegeven dat het al een mooi resultaat zou zijn mocht hij in staat zijn om de eerste Grote Prijs in Australië volledig uit te rijden.

“Ik denk dat de wagen van dit jaar een grote stap voorwaarts is voor het team, dus alles verliep goed over de winter. Er staat ons wel nog veel werk te wachten. Elke keer als we de baan op gaan worden we steeds beter. We blijven dan ook ons best doen om de wagen telkens wat te verbeteren elke keer we de baan op gaan.”

“Hoewel we nog veel moeten werken, is het ons doel om dit jaar in de middenmoot te rijden. We zijn goed bezig en we zullen zien hoe het verder gaat.”

Het nieuwe systeem tijdens de kwalificatie kan er ook wel eens voor zorgen dat Manor meer kansen heeft om op te schuiven op de grid. “Het is nieuw voor iedereen”, verklaart Haryanto. “We zullen ons allemaal moeten aanpassen. Alles kan gebeuren tijdens de kwalificatie. Ik kijk er in ieder geval naar uit.”

Verder wou Rio Haryanto ook nog iets vertellen over zijn doelen voor de eerste race van het seizoen: “In Australië is mijn eerste doel om de race volledig uit te rijden. Het is belangrijk voor me om veel kilometers te maken omdat testen nu eenmaal erg gelimiteerd is.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print