Räikkönen: "Ik kon niets meer doen"

Kimi Räikkönen startte vandaag vanop de tweede plaats voor de GP van Monaco. In een race waarbij inhalen bijna onmogelijk is, moet dit normaal garant staan voor op zijn minst een podiumplaats, maar zelfs dat lukte de Fin niet.

Räikkönen keert zonder punten terug uit Monaco nadat hij Adrian Sutil aanreed bij het uitkomen van de tunnel. De Fin verloor tijdens het aanremmen voor de chicane alle controle over zijn wagen en reed daarmee de ongelukkige Adrian Sutil aan. Sutil lag toen op een zekere vierde plaats en verloor daardoor zeer kostbare punten voor hemzelf en Force India.

"Ik denk dat mijn remmen te koud waren. Ik kon daardoor mijn wagen niet genoeg afremmen en reed hem aan." zoekt de Fin een verklaring voor zijn crash. "Het spijt me uiteraard zeer erg voor Adrian Sutil. Hij zal immers zeker en vast niet vaak in vierde positie rijden. Het doet me echt spijt, maar ik kon in deze situatie echt niets doen. Ik probeerde de wagen af te remmen, maar het ging echt niet. Ik wist niet waarheen ik moest rijden, kon niet uitwijken en reed in zijn wagen."

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022