Räikkönen wil revanche in Canada

Kimi Raikkonen heeft laten weten dat het verloop van zijn race in Monaco door niemand kon vermeden worden en dat hij er alles aan zal doen om in Canada weer vooraan te eindigen. De Finse rijder moest het de voorbije wedstrijd zonder punten stellen en zo vervolgens in het klassement niemand minder dan Lewis Hamilton laten voorgaan.

"Alles wat kon misgaan in Monaco is zowat mis gegaan. Gelukkig kijk ik nooit terug want aan de dingen uit het verleden valt nog weinig te veranderen. We hebben nagekenen wat de oorzaken waren van de zelfs meerdere fouten uit de Grand Prix van Monaco en zullen dan ook het nodige doen om dit in de toekomst te vermijden. De wagen van dit jaar is beter te besturen dan die van vorig seizoen en we hoopten er zelfs op de regen die er viel. Ik zag al voor de start op zondag dat er dingen begonnen mis te lopen zoals het rechtse achterwiel waardoor ik niet meer tijdig mijn banden kon laten opleggen en vervolgens een straf kreeg. Ik kreeg amper grip en werd zelfs nerveus door de omstandigheden. We zouden vooraan vertrekken en in het slechte weer een beter zicht hebben dan de achterliggers maar ook dat verliep niet zoals gewenst. Ik wilde dan maar gewoon zoveel mogelijk punten pakken maar botste uiteindelijk nog eens op Sutil," aldus Kimi Raikkonen.

Voor Raikkonen is dit de tweede slechte race van het seizoen en aangezien de F1 een bikkelharde sport is moest hij zoals eerder al vermeld de leiding in het kampioenschap afstaan. Vorig jaar liep het voor de Fin ook niet zoals verwacht en eigenlijk stond hij er toen zelfs slechter voor dan in 2008. Raikkonen wil zich te Montreal in Canada weer laten zien als topper.

"Het circuit ligt me erg goed en dat geld ook voor het team dat zich hier eerder al heeft kunnen bewijzen. We gaan dus alles doen om deze traditie verder te zetten en er een goede prestatie neer te zetten. Het zou natuurlijk ook best kunnen dat er zich weer vreemde situaties voordoen door de safety car want deze is meestal wel actief in Canada. Ik ben zeker dat zowel ikzelf als het team hierop beter zullen voorbereid zijn, op alle situaties trouwens", besluit de Iceman.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022