Robert Kubica: “Ik was een winnaar zonder trofee”

Robert Kubica kan zowel in vreugde als verdriet terugkijken naar de GP van Canada. In 2007 beleefde hij er een horrorcrash maar het jaar nadien boekte hij er zijn enige zege in de Formule 1.


Lewis Hamilton leek op weg naar de zege tot hij zijn McLaren achterop de Ferrari van Kimi Raikkonen parkeerde bij de uitgang van de pitlane. Zowel Hamilton als Raikkonen zagen hun race beëindigd en Kubica en BMW-Sauber wisten daar optimaal van te profiteren. De Zwitsers-Duitse formatie scoorde een een-twee.

Na zijn horrorcrash in 2007 waarbij iedereen de adem inhield kaapte Robert Kubica het jaar nadien de zege weg op het Circuit Gilles Villeneuve, veel beter dan dat wordt het niet. Het zal niemand verbazen dat vooral het gevoel van vreugde overheerst bij de Pool als hij aan de GP van Canada denkt maar er toch is er een ding waar hij waar hij spijt van heeft.

“Ik heb mijn trofee nooit gekregen,” aldus Kubica. “Het team heeft hem gehouden, ik heb nooit een replica gekregen en daar ben ik nog steeds boos om. Het was gebruikelijk in het team maar ik had toch gedacht dat ik ten minste een kopie ging krijgen, dat was echter niet het geval. De laatste keer dat ik hem gezien heb was tijdens de teamfoto na het podium.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen