ROC Nations Cup: Team Noorwegen verslaat Team ‘All Stars’ met Thierry Neuville

Race of Champions
Race of Champions

Team Noorwegen heeft de Race of Champions Nations Cup gewonnen. In de finale haalden vader en zoon Petter en Oliver Solberg het van Team ‘All Stars’ bestaande uit F2-kampioen Felipe Drugovich en onze landgenoot Thierry Neuville.

In hun weg naar de finale versloeg Team Noorwegen achtereenvolgens Team Frankrijk (Sebastien Loeb en Andrien Tambay) en Team Duitsland (Mick Schumacher en Sebastian Vettel).

In de finale was het een kwestie van zo snel mogelijk drie van maximaal vijf races te winnen om de titel van de Race of Champions Nations Cup te winnen. Na de eerste twee races stond het 1-1 en tijdens de derde race haalde Petter Solberg het van Felipe Drugovich.

Team Noorwegen kwam zo dus 2-1 voor en Team ‘All Stars’ stond zo onder druk. De volgende race moest en zou gewonnen worden om in de race naar de titel te blijven. Tijdens een rally-onderonsje haalde Solberg het echter van onze landgenoot Thierry Neuville waarmee Team Noorwegen de Race of Champions Nations Cup op haar naam wist te schrijven.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print