Pascal Wehrlein wint ook tweede Formule E-race in Diriyah, Stoffel Vandoorne finisht opnieuw buiten de punten

Porsche Formule E team
Porsche Formule E team

Nadat hij gisteren de eerste race in Diriyah won heeft de Duitser Pascal Wehrlein vandaag ook de tweede race gewonnen. Pascal Wehrlein en het Porsche Formule E-team hebben dan ook een schitterende zaak gedaan tijdens de doubleheader in Saoedi-Arabië.Wehrlein komt aan de leiding van het kampioenschap.

Jake Dennis mocht de race van op de pole aanvatten, meteen de eerste polepositie voor het McLaren Formule E-team. Het was echter Mitch Evans die beter startte en voorbij ging aan Dennis en de leiding in de race veroverde. Ook Pascal Wehrlein startte goed en schoof op naar de vierde plaats.

Wat verderop in de race slaagde Wehrlein erin om aansluiting te vinden bij de top drie en met de hulp van zijn attack-mode om op te schuiven naar de leiding van de race. Wehrlein passeerde Rast die even later ook door Jake Dennis gepasseerd werd.

Plots kregen we echter een gele vlag want Nico Muller stond in de muur. De safety car kwam vervolgens op de baan en daardoor was Pascal Wehrlein zijn voorsprong kwijt. Bij de herstart slaagde Wehrlein erin om zijn leidersplaats te behouden.

Jake Dennis probeerde echter om net als vrijdag aan het einde van de race om Pascal Wehrlein aan te vallen. Net als op vrijdag verdedigde Wehrlein met succes zijn leidersplaats en won hij opnieuw, deze keer voor Dennis en Rast. Door zijn dubbeloverwinning komt Wehrlein ook aan de leiding van het kampioenschap.

Net als tijdens de race op vrijdag finishte onze landgenoot Stoffel Vandoorne als elfde net buiten de punten, al kregen we wel een erg vreemde finish, zoals hieronder in de video te zien is.