Frederic Vasseur: “Leclerc en Sainz krijgen gelijke kansen maar op het juiste moment zal ik actie ondernemen”

Ferrari
Ferrari

Kersvers Ferrari-teambaas Frederic Vasseur heeft laten verstaan dat hij geen van beide Ferrari-rijders zal ‘voortrekken’. Beide rijders krijgen gelijke kansen maar het kan wel dat er later tijdens het seizoen een nummer 1-status zal toegekend worden.

In de aanloop naar de bevestiging van Frederic Vasseur als nieuwe teambaas bij Ferrari waren er al heel wat speculaties over de nauwe band tussen Vasseur en Charles Leclerc. Volgens sommigen zou dat ervoor kunnen zorgen dat Leclerc bevoordeeld zou kunnen worden maar volgens Vasseur krijgen Leclerc en Sainz gelijke kansen.

“Ik denk dat het overal hetzelfde is. We hebben twee zeer goede rijders die allebei zeer goed hun job doen,” aldus Vasseur. “We zullen in staat zijn om hen van exact hetzelfde materiaal te voorzien, dezelfde wagen, dezelfde structuur en dezelfde ondersteuning.”

“Het duidelijk doel is om met Ferrari te winnen, er zal geen nummer 1 en nummer 2 zijn. Maar op een bepaald moment zullen we actie moeten ondernemen, ik zal dan actie ondernemen.”

“Het maakt niet uit of het de ene of de andere rijder is, op een bepaald moment tijdens het seizoen zal ik iets moeten doen en ik zal dan ook daadwerkelijk actie ondernemen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print