Romain Grosjean krijgt dan toch geen bestraffing voor het te fel doorbuigen van de vloer van zijn wagen.
Na de kwalificatie werd de wagen van de Fransman aan een controle onderworpen. Daaruit bleek dat de vloer van Grosjean zijn wagen te fel kon doorbuigen. Het technisch reglement zegt dat de vloer van de wagen op de plaats van de meting, honderd millimeter vanaf de middellijn van de vloer op de RHS, maximaal vijf millimeter mag doorbuigen.
Dat was dus bij Grosjean zijn wagen meer dan toegestaan en het team moest nu proberen om de wedstrijdleiding ervan te overtuigen dat Grosjean zijn wagen toch binnen het technisch reglement viel.
Uiteindelijk toonde Lotus aan dat er schade was opgetreden aan de vloer van de wagen tijdens Q2. De stewards onderzochten de verklaring van Lotus aan de hand van de telemetriegegevens en videobeelden. Vervolgens beslisten de stewards dat er geen bijkomende actie noodzakelijk was. Er werd immers geoordeeld dat de schade die de wagen had opgelopen daadwerkelijk tijdens Q2 veroorzaakt werd en dat dit de oorzaak was van het te fel doorbuigen van de vloer van de wagen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}