Grosjean mogelijk gediskwalificeerd

Romain Grosjean riskeert zijn derde startplaats te verliezen wegens een inbreuk op het technisch reglement door Lotus, die aan het licht kwam bij een controle na de kwalificaties.
image
Na de kwalificaties werd de Lotus van Romain Grosjean binnengeroepen voor controle. Er werd een gewicht op de vloer van de wagen geplaatst, om het doorbuigen van de vloer te controleren. Bij die meting bleek dat de vloer van de E21 van Grosjean te ver doorboog.

Het technisch reglement zegt dat de vloer van de wagen op de plaats van de meting, honderd millimeter vanaf de middellijn van de vloer op de RHS, maximaal vijf millimeter mag doorbuigen. De wedstrijdleiding ontving van Jo Bauer, het hoofd van de technische delegatie van de FIA, een verslag van de controle. Lotus moet nu proberen te bewijzen dat de wagen van Grosjean binnen de regels valt. Indien het team uit Enstone dit niet doet, dan riskeert de Fransman zijn derde plaats te verliezen, en teruggezet te worden naar de allerlaatste plaats op de grid.

Grosjean zou niet de eerste zijn die dit lot beschoren is, want tijdens de GP van Groot-Brittannië werd Paul Di Resta al uit de uitslag van de kwalificatie geschrapt, nadat zijn wagen te licht bevonden werd bij de weging na de kwalificaties.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}