Alonso: “Dit is een klein mirakel”

De ene rijder (Hamilton) hoopt morgen op een mirakel, de andere heeft zijn mirakel vandaag al gehad. Volgens Fernando Alonso is zijn vijfde plaats op de startgrid immers een klein mirakel.
image
Na de derde oefensessie zag het er even naar uit dat Alonso mee zou kunnen strijden voor de polepositie. De Spanjaard reed toen immers de tweede snelste tijd, maar tijdens de kwalificatie zelf kwam Alonso nooit in de buurt van de pole.

Uiteindelijk kwalificeerde hij zich als vijfde, een plaats waarmee hij best tevreden is. Dat blijkt toch uit zijn commentaar na afloop van de kwalificatie.

“Ja, dit is zeker en vast een positief resultaat,” zei Alonso. “Het is een klein mirakel dat we hier vijfde staan op de grid, vooral omdat het een circuit is waarop Ferrari in het verleden niet zo goed presteerde, vooral omwille van de trage bochten.”

“Het is goed nieuws dat we ons vandaag iets dichter bij de polepositie bevinden, zeker na de tiende plaats op de grid in Silverstone. Op de Nurburgring ging het al iets beter, maar we zijn nog steeds niet tevreden. Het is positief om nu opnieuw in de top vijf te staan.”

“We kunnen niet onder stoelen of banken steken dat Mercedes voor ons staat, net als Red Bull en Lotus. Wanneer je de vierde snelste wagen hebt dan is alles net iets moeilijker,” besluit de Spanjaard.

Alonso blijft ondanks alles er toch in geloven dat hij dit raceweekend de voorsprong die Vettel heeft in het kampioenschap kan verkleinen.

“Hij start als tweede en wij als vijfde. De eerste opportuniteit ligt dan ook in de eerste bocht,” besluit de Spanjaard.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print